10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Fokhagymás sült oldalas

2013. december 18.
4.7771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ismét egy nagyon egyszerű és nagyon finom receptet hoztam Nektek ami nem más, mint a fokhagymás sült oldalas, melyhez csak 4 hozzávaló kell és bármilyen főzelékhez ehetjük.


Hozzávalók:
1 kg oldalas

bors
7-8 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Ha nem kértük meg a hentest, hogy darabolja szét nekünk az oldalast, akkor otthon a csontok között egy éles késsel vágjuk szét a húsunkat. Ezután alaposan sózzuk és borsozzuk be őket. Pakoljuk egy tepsibe a fűszerezett húsokat.

A fokhagyma gerezdeket vagy félbe vágva dobáljuk a hús mellé, vagy vágjuk össze őket apró darabokra és szórjuk rá az oldalasra. 200 fokon körülbelül 45 percig sütjük a húst, egyszer megfordítva mindet, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.

Előveszünk egy alufóliát, lefedjük vele a megpirult húsokat, majd 190 fokra visszatekerjük a sütőt és további 1 órára visszarakjuk a tepsit, hogy omlósra tudjanak sülni a húsaink.

Ha kész, már tálalhatjuk is rizzsel vagy krumplipürével, de borsófőzelék mellé is tökéletes.
6 hozzászólás

Hampster

11 éve, 22 napja

A bűnözés csúcsa!mosolygó smiley De nagyon szeretem! Borsófőzelék mellé csinálok leginkább.

válasz erre

Móni

11 éve, 22 napja

Egész család nagyon szereti, mindannyian!

válasz erre

Minoni

11 éve, 23 napja

Ez maga a fertő!!!!! Imádom!mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 23 napja

én étteremben ettem már és nagyon ízlett, nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű elkészíteni mosolygó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 23 napja

Főzelék nélkül, kis csípős valamivel a kedvenceim egyike!mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

11 éve, 23 napja

nagyon szeretjük a sült oldalast! mosolygó smiley én mondjuk kicsit másképpen készítem el

válasz erre