Hozzávalók:
1 kg oldalas
só
bors
7-8 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Ha nem kértük meg a hentest, hogy darabolja szét nekünk az oldalast, akkor otthon a csontok között egy éles késsel vágjuk szét a húsunkat. Ezután alaposan sózzuk és borsozzuk be őket. Pakoljuk egy tepsibe a fűszerezett húsokat.
A fokhagyma gerezdeket vagy félbe vágva dobáljuk a hús mellé, vagy vágjuk össze őket apró darabokra és szórjuk rá az oldalasra. 200 fokon körülbelül 45 percig sütjük a húst, egyszer megfordítva mindet, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.
Előveszünk egy alufóliát, lefedjük vele a megpirult húsokat, majd 190 fokra visszatekerjük a sütőt és további 1 órára visszarakjuk a tepsit, hogy omlósra tudjanak sülni a húsaink.
Ha kész, már tálalhatjuk is rizzsel vagy krumplipürével, de borsófőzelék mellé is tökéletes.