Hozzávalók:
10 g friss élesztő
275 ml víz
500 g finomliszt
10 g só
25 g vaj
3 evőkanál olvasztott vaj
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel 135 ml vízzel és 150 g liszttel, nagyjából fél órát adjunk neki. Ezt követően hozzákeverhetjük a többi lisztet, sót és a kissé megolvasztott vajat. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, addig dagasztjuk, míg teljesen elválik a tészta az edény falától. Ezután letakarjuk és hagyjuk kelni 20-25 percig. Közben a fokhagymát zúzzuk bele az olvasztott vajba.
Ha a tészta megkelt, akkor kör alakúra nyújtjuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. A háromszögeket megkenjük a fokhagymás vajjal, majd szorosan feltekerjük mindegyiket és stangli formákat készítünk. Tepsire rakjuk őket és hagyjuk fél órát kelni. Ezután megkenjük vízzel, tehetünk még rá durva szemű sót és előmelegített sütőben 250 fokon 10 percig sütjük, majd levesszük 200 fokra és újabb 15 percig sütjük.