11 °C
kevés felhő
2025. május 12., hétfő
Pongrác

Fokhagymás stangli

2019. július 12.
5.0831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető sós péksütemény, amit akár reggelire is fogyaszthatunk, de a munkába vagy a suliba ismagunkkal vihetjük. Nagyon finom és bátranlehet tetszés szerint is formázni.


Hozzávalók:
10 g friss élesztő
275 ml víz
500 g finomliszt
10 g só
25 g vaj
3 evőkanál olvasztott vaj
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel 135 ml vízzel és 150 g liszttel, nagyjából fél órát adjunk neki. Ezt követően hozzákeverhetjük a többi lisztet, sót és a kissé megolvasztott vajat. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, addig dagasztjuk, míg teljesen elválik a tészta az edény falától. Ezután letakarjuk és hagyjuk kelni 20-25 percig. Közben a fokhagymát zúzzuk bele az olvasztott vajba.

Ha a tészta megkelt, akkor kör alakúra nyújtjuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. A háromszögeket megkenjük a fokhagymás vajjal, majd szorosan feltekerjük mindegyiket és stangli formákat készítünk. Tepsire rakjuk őket és hagyjuk fél órát kelni. Ezután megkenjük vízzel, tehetünk még rá durva szemű sót és előmelegített sütőben 250 fokon 10 percig sütjük, majd levesszük 200 fokra és újabb 15 percig sütjük.
1 hozzászólás

krisztike

6 éve, 4 hónapja és 2 napja

Fokhagymás dolgokat nagyon szeretem.

válasz erre