20 °C
erős felhőzet
2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Fokhagymás sós kalács

2020. október 09.
1.9101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető sós kalács, mely főleg az ukránoknál elterjedt pékáru. Fokhagyma nélkül is elkészíthető, de attól lesz igazán finom.


Hozzávalók:
380 g finomliszt
2,5 dl tej
30 g friss élesztő
40 g vaj
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, majd adjunk hozzá egy csipet cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a maradék cukrot. Jól összedolgozzuk, hogy egy ruganyos tésztát kapjunk. Letakarjuk és egy órát hagyjuk kelni.

Közben a vajat olvasszuk meg, reszeljük bele a fokhagymát. A megkelt tésztát kissé gyúrjuk át, majd szaggassunk belőle golyókat. Ezeket mártogassuk meg a fokhagymás vajban és helyezzük el őket egy tepsiben. Hagyjuk kelni még fél órát, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Végül 40-45 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

leoni

3 éve, 11 hónapja és 2 napja

Jó kis recept.

válasz erre