15 °C
borús égbolt
2025. május 09., péntek
Gergely

Fokhagymás rakott karfiol

2015. május 04.
2.4621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy egyszerű és finom rakott étel receptjét mutatjuk meg. Könnyen elkészíthetjük és egészséges is, bár a sajt miatt sok benne a kalória, így ha valaki diétázik, annak érdemes kihagynia a sajtot.


Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
2 db zacskó rizs
5 dl főzőtejszín
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
petrezselyemzöld
kevés vaj
kevés zsemlemorzsa
só, bors, vegeta

elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira és mossuk meg. A répát hasábokra vágjuk és feltesszük főni sós, vegetás vízben, hogy kicsit megpuhuljon. A rizst tegyük fel főni szokásos módon. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el kevés sóval, borssal és vegetával.

Egy jénait vajazzunk ki és szórjunk bele zsemlemorzsát, hogy könnyedén kiszedjük majd az ételt. Ha a rizs megfőtt, akkor keverjük hozzá a fokhagyma felét és egy kevés vajat. A répát és a karfiolt szűrjük le.

A tejszínt elkeverjük a sajt felével, valamint a fokhagymával és a két tojással. Az apróra vágott petrezselymet is keverjük bele. A jénai aljába tegyük a rizs felét, majd rá a karfiolt és a répát, öntsük rá a tejszínes keveréket, majd a rizs többi felét. Végül sajttal szórjuk meg.

190 fokos sütőbe tesszük és 30 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

pilótakeksz

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

Képen nagyon jól néz ki ez az étel.

válasz erre

Babóca

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

Ez elég gusztusos finomság.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

Rizs és karfiol? Kicsit fura.

válasz erre