24 °C
tiszta égbolt
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Fokhagymás rakott karfiol

2015. május 04.
2.4751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy egyszerű és finom rakott étel receptjét mutatjuk meg. Könnyen elkészíthetjük és egészséges is, bár a sajt miatt sok benne a kalória, így ha valaki diétázik, annak érdemes kihagynia a sajtot.
 


Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
2 db zacskó rizs
5 dl főzőtejszín
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
petrezselyemzöld
kevés vaj
kevés zsemlemorzsa
só, bors, vegeta

elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira és mossuk meg. A répát hasábokra vágjuk és feltesszük főni sós, vegetás vízben, hogy kicsit megpuhuljon. A rizst tegyük fel főni szokásos módon. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el kevés sóval, borssal és vegetával.

Egy jénait vajazzunk ki és szórjunk bele zsemlemorzsát, hogy könnyedén kiszedjük majd az ételt. Ha a rizs megfőtt, akkor keverjük hozzá a fokhagyma felét és egy kevés vajat. A répát és a karfiolt szűrjük le.

A tejszínt elkeverjük a sajt felével, valamint a fokhagymával és a két tojással. Az apróra vágott petrezselymet is keverjük bele. A jénai aljába tegyük a rizs felét, majd rá a karfiolt és a répát, öntsük rá a tejszínes keveréket, majd a rizs többi felét. Végül sajttal szórjuk meg.

190 fokos sütőbe tesszük és 30 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 6 napja

Képen nagyon jól néz ki ez az étel.

válasz erre

Babóca

11 éve, 6 napja

Ez elég gusztusos finomság.

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 6 napja

Rizs és karfiol? Kicsit fura.

válasz erre