Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
2 db zacskó rizs
5 dl főzőtejszín
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
petrezselyemzöld
kevés vaj
kevés zsemlemorzsa
só, bors, vegeta
elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira és mossuk meg. A répát hasábokra vágjuk és feltesszük főni sós, vegetás vízben, hogy kicsit megpuhuljon. A rizst tegyük fel főni szokásos módon. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el kevés sóval, borssal és vegetával.
Egy jénait vajazzunk ki és szórjunk bele zsemlemorzsát, hogy könnyedén kiszedjük majd az ételt. Ha a rizs megfőtt, akkor keverjük hozzá a fokhagyma felét és egy kevés vajat. A répát és a karfiolt szűrjük le.
A tejszínt elkeverjük a sajt felével, valamint a fokhagymával és a két tojással. Az apróra vágott petrezselymet is keverjük bele. A jénai aljába tegyük a rizs felét, majd rá a karfiolt és a répát, öntsük rá a tejszínes keveréket, majd a rizs többi felét. Végül sajttal szórjuk meg.
190 fokos sütőbe tesszük és 30 perc alatt készre sütjük.