24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Fokhagymás rakott burgonya

2017. október 15.
6.6801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel ősszel rengeteg helyen lehet friss burgonyát kapni, így érdemes kihasználni és készíteni belőle fűszeres köretet. Mai receptünk éppen egy ilyen ízletes köret, amit akár magában is lehet fogyasztani, ha valaki vegetáriánus.
 


Hozzávalók:
8 szem burgonya
50 g olvasztott vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál kakukkfű
125 ml alaplé

Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg alaposan vagy pucoljuk meg. Egészen vékonyan szeleteljük fel, de használhatunk valamilyen szeletelő gépet is. A vajat olvasszuk meg, majd keverjük bele az apróra vágott kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Ebben a keverékben megforgatjuk a burgonyaszeleteket.

Egy tálban helyezzük el szépen sorba a burgonyát, majd öntsük rá az alaplét. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 40 percig süssük ropogósra.
3 hozzászólás

Móni

8 éve, 4 hónapja és 13 napja

Na ezt szeretni fogja a család.

válasz erre

Mirjam

8 éve, 4 hónapja és 13 napja

Köretnek szuper.

válasz erre

kalifa

8 éve, 4 hónapja és 13 napja

Elég guszta röhögő smiley

válasz erre