13 °C
enyhe eső
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Fokhagymás párolt spárga

2014. április 11.
13.6491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A mai ételünk egy ízletes, vegetáriánus étel, mely akár köretként is alkalmazható frissen sültek esetén. A spárgában rengeteg vitamin található és kevés kalória, így fogyókúra esetén is ehetjük.


Hozzávalók:
20 deka spárga
2 kiskanál vaj
1-2 gerezd fokhagyma
2 csipet só
3 deka Parmezán

Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben felforrósítom, belerakom a felszeletelt fokhagymát. Össze is zúzhatjuk, ha úgy jobban szeretjük. Kicsit megfuttatjuk a vajon a fokhagymát, majd belerakjuk a spárgát is és lefedjük egy fedővel, végül 10-15 percig hagyjuk a legkisebb lángon párolódni.

Ha már puha de roppanós még a spárga, akkor leveszsük és már tálalhatjuk is. Megszórjuk a sóval és a parmezánnal. A vajas, fokhagymás szószt is ráöntjük.
4 hozzászólás

monyó

12 éve, 22 napja

Egyik kedvencem!

válasz erre

Mirjam

12 éve, 22 napja

Én szeretem! mosolygó smiley Nagyon fincsi és hozzá egy natúr sült csirkemell és kész is a vacsi vagy ebéd.

válasz erre

Gucci

12 éve, 22 napja

Én még nem ettem spárgát, de nagyon kíváncsi vagyok az ízére. mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

12 éve, 22 napja

Imádom a spárgát friss paradicsommal! mosolygó smiley

válasz erre