10 °C
enyhe eső
2024. október 15., kedd
Teréz

Fokhagymás párolt spárga

2014. április 11.
13.4861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A mai ételünk egy ízletes, vegetáriánus étel, mely akár köretként is alkalmazható frissen sültek esetén. A spárgában rengeteg vitamin található és kevés kalória, így fogyókúra esetén is ehetjük.


Hozzávalók:
20 deka spárga
2 kiskanál vaj
1-2 gerezd fokhagyma
2 csipet só
3 deka Parmezán

Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben felforrósítom, belerakom a felszeletelt fokhagymát. Össze is zúzhatjuk, ha úgy jobban szeretjük. Kicsit megfuttatjuk a vajon a fokhagymát, majd belerakjuk a spárgát is és lefedjük egy fedővel, végül 10-15 percig hagyjuk a legkisebb lángon párolódni.

Ha már puha de roppanós még a spárga, akkor leveszsük és már tálalhatjuk is. Megszórjuk a sóval és a parmezánnal. A vajas, fokhagymás szószt is ráöntjük.
4 hozzászólás

monyó

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

Egyik kedvencem!

válasz erre

Mirjam

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

Én szeretem! mosolygó smiley Nagyon fincsi és hozzá egy natúr sült csirkemell és kész is a vacsi vagy ebéd.

válasz erre

Gucci

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

Én még nem ettem spárgát, de nagyon kíváncsi vagyok az ízére. mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

Imádom a spárgát friss paradicsommal! mosolygó smiley

válasz erre