6 °C
borús égbolt
2025. február 14., péntek
Bálint, Valentin

Fokhagymás pak choi

2017. június 15.
14.9911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Manapság egyre több helyen lehet kapni pak choi-t, mely a kínai kel egyik fajtája. Háromszor annyi fehérjét tartalmaz, mint a fejes káposzta, emellett rengeteg C-vitamint, ásványi sót és karotint is tartalmaz. Íze nagyon hasonlít a fejes káposztáéra.


Hozzávalók:
2-3 db pak choi
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db mogyoróhagyma
1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:
A pak choit mossuk meg, majd vágjuk negyedekre. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ezután mehet bele a pak choi is valamint a szójaszósz. Két evőkanál vizet is tegyünk a zöldség alá és lefedve pároljuk.

Végül rázzuk össze az egészet jól és süssük 2-3 percig, majd tálalhatjuk is. Húsok mellé kiváló, de salátákba is tehetjük.
2 hozzászólás

pilótakeksz

8 éve, 4 hónapja és 1 napja

Levesben már ettem. Nagyon finom. mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

8 éve, 4 hónapja és 1 napja

Már láttam több helyen én is, de még sosem ettem. Kíváncsi vagyok rá.

válasz erre