Hozzávalók:
500 g liszt
2,5 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
25 g friss élesztő
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
2 ág rozmaring
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, majd keverjük hozzá a sót. Egy mélyedést csinálunk a lisztbe és beleöntjük a langyos vizet, az olajat és belemorzsoljuk az élesztőt. A fokhagymát reszeljük bele a lisztbe és dagasszuk az egészet legalább 10 percig. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. A tésztát ketté szedjük és letakarva egy órán át kelesztjük.
Ezt követően átgyúrjuk óvatosan és egy sütőpapírral bélelet lapos tepsibe tesszük. Megszórjuk rozmaringgal és sóval. Végül 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A kihűlt focacciat érdemes megkenni olívaolajjal.