31 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Fokhagymás focaccia

2019. szeptember 14.
13.4663
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk az olaszok egyik kedvenc pékárujának, a focaccianak egyik változata. A fokhagymás focaccia elkészítése nem túl bonyolult, de egy kicsit időigényes, így főleg hétvégén érdemes elkészíteni, amikor több időnk van rá.


Hozzávalók:
500 g liszt
2,5 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
25 g friss élesztő
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
2 ág rozmaring

Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, majd keverjük hozzá a sót. Egy mélyedést csinálunk a lisztbe és beleöntjük a langyos vizet, az olajat és belemorzsoljuk az élesztőt. A fokhagymát reszeljük bele a lisztbe és dagasszuk az egészet legalább 10 percig. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. A tésztát ketté szedjük és letakarva egy órán át kelesztjük.

Ezt követően átgyúrjuk óvatosan és egy sütőpapírral bélelet lapos tepsibe tesszük. Megszórjuk rozmaringgal és sóval. Végül 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A kihűlt focacciat érdemes megkenni olívaolajjal.
1 hozzászólás

Enci

6 éve, 2 hónapja és 18 napja

Az ilyet nagyon kedvelem, bár az olaszok nagyon olajosan csinálják.

válasz erre