32 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Fokhagymás csirkemell

2015. október 24.
2.2141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A fokhagyma rengeteg betegségre jó, de főleg a megfázásra. Érdemes ősszel többet fogyasztani belőle, például ilyen receptekkel, mint a mai. A fokhagymás csirkemell elkészítése egyszerű és nagyon finom, csak utána érdemes fogatmosni.
 


Hozzávalók:
600 g csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma

kakukkfű
rozmaring
fehér bors
0,5 dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A húst vágjuk kockákra és sózzuk be. A fokhagymát vágjuk apróra és a fűszernövényeket szintén. Egy wok-ban felhevítjük az olajat és pár pillanat alatt megpirítjuk benne a fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.

Ekkor a fűszernövényeket is hozzáadjuk, valamint a fehérbort. Addig sütjük, míg a bor el nem párolódik és a hús rendesen meg nem pirul. Tálaláskor öntsük le a húst a szafttal.
5 hozzászólás

timcsi66

10 éve, 6 hónapja és 5 napja

Fincsi lehet mosolygó smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 6 hónapja és 6 napja

Imádom mindkettőt egyben és külön is . mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

10 éve, 6 hónapja és 7 napja

Ízletes hús. A fokhagyma nagyon megy a húsokhoz.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 6 hónapja és 7 napja

Nagyon jó lehet. Szeretem a fokhagymát.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 6 hónapja és 7 napja

Imádom a fokhagymás ételeket.

válasz erre