Hozzávalók:
800 g krumpli
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
fél leveskocka
1 dl főzőkrém
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, a hagymát pedig apróra. Kevés olajon kezdjük el megpárolni a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha megpárolódtak, akkor mehet rá a krumpli, amit pár percig a hagymával együtt pirítunk és után felöntjük az egészet vízzel. Beleszórjuk a fűszereket és a leveskockát.
Egészen addig főzzük, amíg minden megpuhul. Ezután botmixerrel krémes állagúra pürésítjük a levest. Végül beleöntjük a tejszínt és ismét forralunk a levesen egyet. Ropogós bacon szalonnával vagy kenyérkockákkal tálaljuk.