2 °C
borús égbolt
2024. december 12., csütörtök
Gabriella

Fokhagymás burgonyakrémleves

2018. november 05.
26.5281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ősszel a krémleveseket valahogy jobban kívánja az ember, ezért ma megmutatjuk hogyan készíthetsz isteni finom fokhagymás burgonyakrémlevest. Ősszel rengeteg az újburgonya, ilyenkor érdemes belőle levest készíteni.


Hozzávalók:
800 g krumpli
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
fél leveskocka
1 dl főzőkrém

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, a hagymát pedig apróra. Kevés olajon kezdjük el megpárolni a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha megpárolódtak, akkor mehet rá a krumpli, amit pár percig a hagymával együtt pirítunk és után felöntjük az egészet vízzel. Beleszórjuk a fűszereket és a leveskockát.

Egészen addig főzzük, amíg minden megpuhul. Ezután botmixerrel krémes állagúra pürésítjük a levest. Végül beleöntjük a tejszínt és ismét forralunk a levesen egyet. Ropogós bacon szalonnával vagy kenyérkockákkal tálaljuk.
1 hozzászólás

moni1294

6 éve, 7 hónapja és 16 napja

Burgonya nagyon jó mert olcsó és olcsó kaját lehet belőle csinálni.

válasz erre