21 °C
erős felhőzet
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Fodros kel krémleves

2024. január 16.
72.0661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper egészséges krémleves, ami tökéletes a hideg téli napokon. A fodros kel rengeteg vitamint tartalmaz, érdemes belőle minél többet fogyasztani, akár krémleves formájában, melyet nagyon könnyű elkészíteni.
 


Hozzávalók:
500 g fodros kel
3 gerezd fokhagyma
2 db kisebb burgonya
só, bors
2 dl tejszín

Elkészítés:
A fodros kelt mossuk meg, a vastagabb szárakat vágjuk le. A burgonyát megpucoljuk és szintén összevágjuk. Egy edényben kevés vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd beledobjuk a fodros kelt. Ezután beledobjuk a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Érdemes egy leveskockát is beledobni.

Főzzük puhára a zöldségeket, majd turmixoljuk krémesre. Öntsük hozzá a tejszínt, végül ízesítsünk sóval és borssal. Kenyérkockákkal érdemes tálalni.
1 hozzászólás

Lili

1 éve, 6 hónapja és 5 napja

Na ilyet még sosem ettem!

válasz erre