-1 °C
tiszta égbolt
2025. január 15., szerda
Lóránt, Lóránd

Fodros kel krémleves

2024. január 16.
71.8461
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper egészséges krémleves, ami tökéletes a hideg téli napokon. A fodros kel rengeteg vitamint tartalmaz, érdemes belőle minél többet fogyasztani, akár krémleves formájában, melyet nagyon könnyű elkészíteni.


Hozzávalók:
500 g fodros kel
3 gerezd fokhagyma
2 db kisebb burgonya
só, bors
2 dl tejszín

Elkészítés:
A fodros kelt mossuk meg, a vastagabb szárakat vágjuk le. A burgonyát megpucoljuk és szintén összevágjuk. Egy edényben kevés vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd beledobjuk a fodros kelt. Ezután beledobjuk a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Érdemes egy leveskockát is beledobni.

Főzzük puhára a zöldségeket, majd turmixoljuk krémesre. Öntsük hozzá a tejszínt, végül ízesítsünk sóval és borssal. Kenyérkockákkal érdemes tálalni.
1 hozzászólás

Lili

1 éve, 1 hónapja

Na ilyet még sosem ettem!

válasz erre