Hozzávalók:
50 dkg tengeri halfilé
6 dl olaj
5 dkg sütőporos liszt
5 dkg kukoricakeményítő
1 tojásfehérje
1 dl jéghideg ásványvíz vagy hideg sör
1 ek extra liszt
só, bors
60 dkg burgonya
Elkészítés:
A halszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. Ezután megforgatjuk őket az egy evőkanál lisztben. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kukoricakeményítővel, a sóval és a borssal. A tojásfehérjét habosra keverjük.
A vizet vagy a sört lassan a lisztes keverékhez öntjük, óvatosan, folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon, majd a tojásfehérjét is hozzákeverjük. A lisztezett halakat megforgatjuk a tésztában és forró olajon kisütjük,
A burgonyát megpucoljuk, majd felaprítjuk vékony csíkokra, de használhatunk fagyasztott krumplit is. Ezt is forró olajban kisütjük.
Végül együtt tálaljuk a halat és a krumplit. Ehetünk hozzá majonézt vagy más szószokat is.