Hozzávalók:
160 g vaj
3 db tojásfehérje
50 g darált mandula
50 g liszt
100 g porcukor
50 g kristálycukor
csipet só
1 evőkanál méz
1 db vaníliarúd
Elkészítés:
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a mandulát, a két féle cukrot és a sót. A vajat közben tegyük egy lábosba és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magját. Addig melegítjük közepes lángon a vajat, amíg nem kezd el barnulni, majd félre tesszük. A tojásfehérjéket kissé felverjük, nem túlságosan és hozzáadjuk a lisztes keverékhez a mézzel együtt.
Végül a vajat is belekeverjük a masszába. Ezután letakarjuk és hűtőbe tesszük egy órára. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, kis téglalap alakú szilikon formákba kanalazzuk a masszát és 20 perc alatt készre sütjük őket.