Hozzávalók:
300 g fettuccine tészta
150 g füstölt szalonna
1 teáskanál darált fokhagyma
1 evőkanál liszt
250 ml tej
reszelt sajt
fél teáskanál só
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1/2 teáskanál bors
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük ki, majd szűrjük le és a főzővízből egy keveset tegyünk félre. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra és egy serpenyőben süssük meg ropogósra. Ha ez is kész, akkor tegyük félre. Ugyan ebben a serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a lisztet. Kevergessük pár másodpercig.
Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Nem szabad, hogy darabos legyen a szósz, ezért használjunk habverőt. Addig kevergessük, míg besűrűsödik. Ehhez adjuk fokozatosan a sajtot, valamint a főzővizet.
Végül belekeverjük a szószba a tésztát és tálalás előtt megszórjuk a baconnel és a petrezselyemmel.