Mai receptünk egy ízletes, vegetáriánus grill fogás, amit szeptemberben is érdemes lesz elkészíteni. Nem kell hozzá sok hozzávaló, ezt a vendégek is imádni fogják a kerti partin.
Hozzávalók:
2 db padlizsán
120 g feta sajt
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
só, bors
friss petrezselyem
Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg alaposan, majd hosszában vágjuk fel 0,5 cm vastagon. Sózzuk be a padlizsánszeleteket alaposan és hagyjuk őket állni. Közben a feta sajtot egy villával törjük össze, adjuk hozzá kevés borsot, a zúzott fokhagymát és a friss apróra vágott petrezselymet. Ha nem állna össze a krém, akkor kevés krémsajtot lehet hozzá adni.
A padlizsánokról itassuk le a levet, majd töltsük meg őket a sajtkrémmel és tekerjük fel őket szorosan. Locsoljuk meg kevés olajjal és grillen vagy serpenyőben süssük meg minden oldalukat 3-4 perc alatt.