22 °C
tiszta égbolt
2025. június 10., kedd
Margit, Gréta

Fetasajtos csiga

2015. március 28.
2.4691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom sós sütemény, melyet könnyen és gyorsan elkészíthetünk. Ez a recept Görögországból származik, ugyanis ott sokszor fogyasztanak ilyen péksüteményeket.
 


Hozzávalók:
6 db réteslap
150 g fetasajt
130 g tejföl
0,75 dl étolaj

Elkészítés:
Első lépésként a tejfölt és az étolajat keverjük jól össze. Ezt követően a sajtot vágjuk fel vékonyabb csíkokra. Ha netán szétesne a sajt, akkor sem baj, morzsolhatjuk is. Egy réteslapot lefektetek, a felét megkenem a tejföllel, majd ráhajtom a másik felét és azt is megkenem.

A sajtot a szélére szórom, majd óvatosan és szorosan feltekerem és a rudakból csigákat formázunk. Még egyszer megkenjük a csigákat, majd tepsire tesszük és 220 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
4 hozzászólás

Gizus

11 éve, 1 hónapja és 2 napja

Nagyszerű kis recept.

válasz erre

becky

11 éve, 1 hónapja és 2 napja

Egyszerű süti. Húsvétra kipróbálom.

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 1 hónapja és 2 napja

Érdekes sütemény, még nem ettem ilyet.

válasz erre

Minoni

11 éve, 1 hónapja és 2 napja

De fini lehet. mosolygó smiley Szeretem a fetát nagyon.

válasz erre