21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Fetás céklasaláta

2022. november 21.
103.3051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes saláta, amit önmagában is lehet fogyasztani, de sült hús mellé is jó választás. Nagyon egészséges, ráadásul vegetáriánus, így vega vendégeknek is lehet kínálni.


Hozzávalók:
3 db cékla
250 g feta sajt
friss petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál cukor
1 csomag saláta keverék
1 fej lila hagyma

Elkészítés:
A céklát alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra és csomagoljuk alufóliába. 180 fokon egy óra alatt megsütjük és hagyjuk kihűlni. Az öntethez az olajat, a balzsamecetet, a citromleves és a cukrot elkeverjük. Ha kihűlt a cékla, akkor vágjuk kockákra, ahogy a fetát is.

Egy tálban keverjük össze a salátát, a céklát, a fetát és az összevágott hagymát. Végül locsoljuk meg az öntettel és már lehet is tálalni.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 9 hónapja és 23 napja

Bár cékla nem a kedvencem, de azért megeszem.

válasz erre