Mai receptünk egy könnyed, tavaszias saláta, ami tökéletes köretként is húsok mellé. A zöldbaba és a feta nagyon jól illik egymáshoz, egy kis paradicsommal feldobva nagyszerű köretet lehet belőlük készíteni, ami diéta alatt is fogyasztható.
Hozzávalók:
300 g egész zöldbab
200 g koktélparadicsom
1 fej lila hagyma
100 g feta sajt
2,5 evőkanál mustár
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
néhány levél friss bazsalikom
Elkészítés:
A fagyasztott zöldbabot enyhén sós forrásban lévő vízben főzzük 8 percig, majd szűrjük le és locsoljuk le hideg vízzel. Közben a hagymát vágjuk össze tetszés szerint, a paradicsomokat vágjuk félbe. Egy tálban keverjük el az olajat és a mustárt, majd szórjuk meg a fűszerekkel. A szószt öntsük a zöldbabra, majd mehet hozzá a hagyma és a paradicsom.
Összekeverjük a salátát, amire szórjuk rá a feta sajtot és az összevágott bazsalikomot.