10 °C
borús égbolt
2025. május 12., hétfő
Pongrác

Fetás céklakrém

2024. január 10.
67.6751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, nagyon egészséges mártogatós, amit zöldségek vagy pirítós mellé érdemes kínálni. A cékla és a feta nagyon jól illik egymáshoz, ráadásul ezt még diétába is be lehet illeszteni.


Hozzávalók:
300 g cékla
2 evőkanál ecet
150 g feta
2 evőkanál balzsamecet
só, bors

Elkészítés:
A céklát alaposan mossuk meg, majd héjastól főzzük puhára sós, ecetes vízben. Ha elkészül, akkor pucoljuk meg és hagyjuk hűlni. Ezután egy turmixgépbe tesszük a fetával együtt, valamint megszórjuk ízlés szerint még fűszerekkel.

A kész krémet tegyük a hűtőbe kis időre, majd ezután lehet is fogyasztani.
nincs még hozzászólás