Ha a téli hónapokban is szeretnél friss, roppanós zöld spárgát fogyasztani, akkor érdemes lesz kipróbálni a fermentált spárga receptjét. Mivel most jó áron lehet spárgát kapni, ezért most érdemes gondolni már a későbbi hónapokra.
Hozzávalók:
1 kg zöld spárga
1 db citrom
1 csokor kapor
25 g só
2 teáskanál mustármag
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A spárgákat alaposan tisztítsuk meg és távolítsuk el a fás részt. Ezután melegítsünk fel forráspontig 1 liter vizet és adjuk hozzá a sót. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. A sterilizált üvegekben helyezzük el a spárgákat, a kaprot, a mustármagot, a fokhagymákat és a felkarikázott citromot.
Ezután öntsük rá a sós vizet, majd zárjuk le és tegyünk rá nehezéket, hogy az erjedés során mindig víz alatt legyenek a spárgák. Egy-két hétig érleljük, ezután tegyük hűtőbe, ahol hetekig vagy hónapokig eláll.