4 °C
tiszta égbolt
2025. március 20., csütörtök
Klaudia

Félórás, kelesztés nélküli kakaós csiga

2020. március 31.
16.7901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető kakaós csiga, melyet alig fél óra alatt össze is lehet dobni, ugyanis nem kell keleszteni. A tészta nagyon puha, foszlós és kakaó helyett akár fahéjjal is elkészíthetjük.


Hozzávalók:
500 g finomliszt
1 db tojás
2 dl 2,8 %-os tej
2 evőkanál 20 %-os tejföl
60 g cukor
25 g friss élesztő
1 evőkanál puha vaj
1 csomag sütőpor
50 g olvasztott vaj
100 g kristálycukor
4 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A langyos tejbe szórjuk bele a 60 g cukrot és az élesztőt, majd keverjük el. A lisztet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a tejes keveréket, a tejfölt, a sütőport és a puha vajat és jól dolgozzuk ki a tésztát. Rugalmas, puha tésztát kell, hogy kapjunk, ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá lisztet, ha túl sűrű, akkor egy kis tejet. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal.

Szórjuk rá a kakaót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd tegyünk még rá olvasztott vajat. Tekerjük fel és 2-3 cm vastagon szeleteljük fel. Tegyük tepsire és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt meg is sülnek.
nincs még hozzászólás