Mai receptünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető kakaós csiga, melyet alig fél óra alatt össze is lehet dobni, ugyanis nem kell keleszteni. A tészta nagyon puha, foszlós és kakaó helyett akár fahéjjal is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
500 g finomliszt
1 db tojás
2 dl 2,8 %-os tej
2 evőkanál 20 %-os tejföl
60 g cukor
25 g friss élesztő
1 evőkanál puha vaj
1 csomag sütőpor
50 g olvasztott vaj
100 g kristálycukor
4 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A langyos tejbe szórjuk bele a 60 g cukrot és az élesztőt, majd keverjük el. A lisztet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a tejes keveréket, a tejfölt, a sütőport és a puha vajat és jól dolgozzuk ki a tésztát. Rugalmas, puha tésztát kell, hogy kapjunk, ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá lisztet, ha túl sűrű, akkor egy kis tejet. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal.
Szórjuk rá a kakaót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd tegyünk még rá olvasztott vajat. Tekerjük fel és 2-3 cm vastagon szeleteljük fel. Tegyük tepsire és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt meg is sülnek.