Hozzávalók:
1 kg fekete kagyló
400 g spagetti
1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2,5 dl fehérbor
30 g vaj
2 evőkanál citromlé
8 szem egész feketebors
1 fej vöröshagyma
2 csokor petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítés:
A kagylókat alaposan mossuk át és kicsit keféljük is meg, amelyik nyitott azt dobjuk is ki. Egy fazékba tesszük a kagylókat, meglocsoljuk a borral és feltesszük főni. Körülbelül 5 perc után a kagylók kinyílnak. Ha valamelyik nem nyílikki, azt dobjuk ki. Vegyük ki a megfőtteket és tegyük félre.
A tésztát főzzük ki sós vízben. A hagymát, fokhagymát és petrezselymet vágjuk apróra. Kevés olajon pirítsuk meg a felvágott hozzávalókat, majd pár perc elteltével a kagyló leszűrt levét adjuk hozzá és tegyük kis lángra. Adjuk hozzá a kagylókat, a vajat, sót és borsot valamint a citromot.
Ha a tészta megfőtt, szűrjük bele a kagylós szószba, keverjük össze. Az egész borsot törjük durvára, a megmaradt petrezselyemet vágjuk apróra és ezekkel megszórva tálaljunk.