23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Fekete kagylós tészta

2016. május 03.
5.2841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy kissé különlegesebb tésztaétel receptjét hoztuk el, amit sokan lehet nem szeretnek, pedig egyszerűen isteni íze van. A fekete kagyló az egyik legelterjedtebb kagylóféle, amiből ételt szoktak készíteni. A legtöbb nagyobb boltban kapható frissen vagy fagyasztottan.
 


Hozzávalók:
1 kg fekete kagyló
400 g spagetti
1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2,5 dl fehérbor
30 g vaj
2 evőkanál citromlé
8 szem egész feketebors
1 fej vöröshagyma
2 csokor petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:
A kagylókat alaposan mossuk át és kicsit keféljük is meg, amelyik nyitott azt dobjuk is ki. Egy fazékba tesszük a kagylókat, meglocsoljuk a borral és feltesszük főni. Körülbelül 5 perc után a kagylók kinyílnak. Ha valamelyik nem nyílikki, azt dobjuk ki. Vegyük ki a megfőtteket és tegyük félre.

A tésztát főzzük ki sós vízben. A hagymát, fokhagymát és petrezselymet vágjuk apróra. Kevés olajon pirítsuk meg a felvágott hozzávalókat, majd pár perc elteltével a kagyló leszűrt levét adjuk hozzá és tegyük kis lángra. Adjuk hozzá a kagylókat, a vajat, sót és borsot valamint a citromot.

Ha a tészta megfőtt, szűrjük bele a kagylós szószba, keverjük össze. Az egész borsot törjük durvára, a megmaradt petrezselyemet vágjuk apróra és ezekkel megszórva tálaljunk.
3 hozzászólás

Hampster

9 éve, 10 hónapja és 16 napja

kagyló...csiga...ilyet magyar ember nem eszik

válasz erre

monyó

9 éve, 10 hónapja és 16 napja

Ezt képtelen vagyok megenni.

válasz erre

Mirjam

9 éve, 10 hónapja és 16 napja

Egy jó tészta mindig felkelti érdeklődésemet. mosolygó smiley

válasz erre