1 °C
tiszta égbolt
2025. március 19., szerda
József, Bánk

Fehércsokoládés ganache

2021. március 29.
94.1091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készíthetsz egyszerűen fehércsokoládés ganachet, melyet felhasználhatsz torták, muffinok vagy macaronok díszítéséhez, töltéséhez.


Hozzávalók:
100 g fehércsokoládé
100 g zsíros habtejszín
1 teáskanál vaj

Elkészítés:
A habtejszínt egy kis lábosban melegítsük fel, hogy szinte már forrjon. Közben egy pohárba törjük össze a fehércsokit és dobjuk bele a vajat is. Amint felforrt a habtejszín, öntsük a csokoládéra és keverjük el, hagyjuk, hogy a csoki teljesen feloldódjon.

Jól keverjük el, majd egy kisebb edénybe töltsük át és egy folpackkal fedjük le. Tegyük hűtőbe 5-6 órára vagy akár egy éjszakára. Utána robotgéppel keverjük habosra és már lehet is használni.
2 hozzászólás

becky

4 éve, 3 hónapja és 21 napja

Nagyon egyszerű meglepett smiley nem hittem volna.

válasz erre

Enci

4 éve, 3 hónapja és 22 napja

Mindig hallottam erről de sosem csináltam. Pedig nem is nehéz.

válasz erre