Hozzávalók:
175 g vajas keksz
75 g pirított mandulapehely
1 csipet só
120 g vaj
100 g finomliszt
60 g porcukor
250 g fehér csokoládé
2,5 dl habtejszín
125 g áfonya
600 g krémsajt
3 db tojás
1 db tojássárgája
Elkészítés:
A keksz alaphoz a kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a mandulát és a csipet sót is. Így is daráljuk össze, végül az olvasztott vajat. Egy tortaforma aljában egyengessük el a kekszet és előmelegített sütőben 175 fokon 10 percig sütjük. Közben elkészítjük a sajtkrémet. Ehhez a fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg a habtejszínnel. Egy nagy tálban keverjük el a krémsajtot a tojásokkal, majd adjuk hozzá a megolvasztott csokit és az átszitált porcukrot, lisztet.
Végül forgassuk bele a megmosott és lecsepegtetett áfonyaszemeket. A krémet egyengessük el a megsült kekszalapon és tegyük vissza a sütőbe a tortát és 150 fokon 70 percig sütjük. Ha kész, akkor további 10 percig még hagyjuk pihenni a tortát a résnyire nyitott sütőben.