1 °C
borús égbolt
2025. február 13., csütörtök
Ella, Linda

Fehércsokis-áfonyás sajttorta

2020. április 26.
15.5791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy istenien finom sajttorta, amit bárki elkészíthet otthon könnyedén. Az áfonya helyett lehet akár epret is használni, hiszen most már egyre több helyen lehet kapni friss magyar epret.


Hozzávalók:
175 g vajas keksz
75 g pirított mandulapehely
1 csipet só
120 g vaj
100 g finomliszt
60 g porcukor
250 g fehér csokoládé
2,5 dl habtejszín
125 g áfonya
600 g krémsajt
3 db tojás
1 db tojássárgája

Elkészítés:
A keksz alaphoz a kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a mandulát és a csipet sót is. Így is daráljuk össze, végül az olvasztott vajat. Egy tortaforma aljában egyengessük el a kekszet és előmelegített sütőben 175 fokon 10 percig sütjük. Közben elkészítjük a sajtkrémet. Ehhez a fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg a habtejszínnel. Egy nagy tálban keverjük el a krémsajtot a tojásokkal, majd adjuk hozzá a megolvasztott csokit és az átszitált porcukrot, lisztet.

Végül forgassuk bele a megmosott és lecsepegtetett áfonyaszemeket. A krémet egyengessük el a megsült kekszalapon és tegyük vissza a sütőbe a tortát és 150 fokon 70 percig sütjük. Ha kész, akkor további 10 percig még hagyjuk pihenni a tortát a résnyire nyitott sütőben.
nincs még hozzászólás