9 °C
heves intenzitású eső
2025. március 23., vasárnap
Emőke

Fehérboros-fokhagymás kékkagyló

2018. október 11.
9.4591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy kicsit különlegesebb ételre vágysz, akkor mindenképpen érdemes elkészíteni ezt az egyszerű kagylós receptet. Manapság már nem nehéz beszerezni friss kagylót a boltokban, mely nagyszerű előételként szolgál.


Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
3-4 darab babérlevél
1 kg kékkagyló
3 dl fehérbor
7-8 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyemzöld
1/2 dl olívaolaj
egy kevés vaj
egy csipet só, bors
fél citrom leve

Elkészítés:
Nagyon fontos, hogy a kagylókat egy kicsit mossuk át és keféljük meg kívülről őket. A nyitott kagylókat dobjuk ki. A vöröshagymát vágjuk apróra, majd tegyük egy lábosba a babérlevéllel együtt. Ezután dobjuk bele a megtisztított kagylókat és öntsük fel forró vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezután mehet bele 2 dl fehérbor és közepes lángon elkezdjük főzni.

Fedő alatt 6 percig pároljuk. Közben egy másik edényben felhevítjük az olajat és a vajat, majd megpirítjuk benne a zúzott fokhagymákat. Ha megpirult, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, valamint az 1 dl fehérbort. Visszatesszük a tűzre, hogy elpárologjon az alkohol, közben sóval és borssal megszórjuk.

Ha kész a kagyló, szűrjük le és dobjuk ki a ki nem nyílt darabokat. Ezután adjuk a fokhagymás szószhoz és fedő alatt az egészet összepároljuk. Citromlével meglocsolva tálaljuk.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 1 napja

Most pont akciós a kagyló az aldiban mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

7 éve, 2 napja

Nem ez a kedvenc ételem röhögő smiley

válasz erre