1 °C
borús égbolt
2023. december 09., szombat
Natália

Fehérboros fekete kagyló

2016. december 12.
11.7181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Karácsonykor sokan szeretünk olyan ételeket készíteni, amiket például a hétköznapokban nem igazán eszünk. Ilyen például a tengeri herkentyűk, éppen ezért ma megmutatjuk, hogy készíthetsz isteni fekete kagylót otthonodban.
 


Hozzávalók:
1 kg fekete kagyló
3 dl fehérbor
3 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
fél leveskocka
2 evőkanál olívaolaj
petrezselyem ízlés szerint
fél citrom

Elkészítés:
A kagylókat alaposan mossuk át, majd tegyük őket félre. Ha van közte rossz, akkor azt azonnal dobjuk ki. A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd öntsük fel a fehérborral. Adjuk hozzá a leveskockát és hagyjuk forralni egy percig.

Tegyük bele ezután a kagylókat és locsoljuk meg citromlével. Nagyjából 5 percig kell főzni a kagylókat, akkor jó, ha már mindegyik kinyílt. Ha esetleg van olyan, amelyik nem nyílt ki, azt dobjuk ki.

Végül apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
3 hozzászólás

Mirjam

7 éve, 7 hónapja és 4 napja

Paradicsomosan szoktam megcsinálni.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 7 hónapja és 4 napja

Annyira nem kedvelem ezeket, de néha megeszem.

válasz erre

Cynthia

7 éve, 7 hónapja és 5 napja

Olaszban ettem már, nagyon finom. Csak sokat kell belőle enni.

válasz erre