17 °C
tiszta égbolt
2025. május 31., szombat
Angéla, Petronella

Fehérboros csirkeragu

2021. december 18.
60.8650
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper csirkés étel, mely az ünnepek előtt tökéletes lehet, hiszen nem nehezíti el a gyomrot. Nagyon könnyű elkészíteni, a bortól igazán kellemes íze lesz.


Hozzávalók:
500 g csirkemell
2 dl száraz fehérbor
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl húsalaplé
1 evőkanál vaj
olaj
1 fej vöröshagyma
100 g reszelt sajt

Elkészítés:
A csirkét vágjuk össze kisebb darabokra, a hagymát finomra. Kevés olajon kezdjük el megpirítani a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk és együtt sütjük. Egy edényben a felére főzzük vissza a bort, majd hozzáadjuk a csirkéhez. Ezután mehet hozzá a sajt, a fűszerek.

Addig főzzük, míg elég krémes lesz a ragu, ezután hozzákeverjük az alaplét és a vajat is. Elkeverjük alaposan és ezután lehet is tálalni rizzsel.
nincs még hozzászólás