14 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Fehérbormártás

2020. november 29.
90.6711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes mártás, melyet felszolgálhatunk különböző sültekhez az ünnepi asztalon. Nem nehéz elkészíteni.


Hozzávalók:
3 dl jó minőségű fehérbor
15 g vaj
4 dl tejszín
3 fej mogyoróhagyma
3 dl tyúkhús alaplé
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd egy serpenyőben a vajon kezdjük el párolni. Fontos, hogy ne piruljon meg a hagyma, csak párolódjon. Ezután mehet hozzá a bor, és nagy lángon a felére redukáljuk a folyadékot. Ehhez adjuk az alaplevet, amit szintén addig főzünk, amíg már csak 1 dl marad. Mehet hozzá a tejszín, amit sűrűre főzünk.

Átszűrjük a mártást és csak ezt követően fűszerezzük sóval és borssal. Meleg kínáljuk húsokhoz vagy halakhoz.
nincs még hozzászólás