Mai receptünk egy ízletes, tartalmas leves, ami tele van vitaminokkal. A fodros kel és a fehérbab is nagyon egészséges, többet kellene belőle fogyasztanunk a mindennapokban, és az ilyen receptekkel egy könnyebben megy.
Hozzávalók:
150 g fodros kel
1 kg fehérbab (konzerv)
1 fej vöröshagyma
1-2 db kisebb répa
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
1 l zöldség alaplé
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát és a répát vágjuk össze. A fodros kel szárait vágjuk ki és ízlés szerint daraboljuk össze, miközben a babot csepegtessük le. Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, amin megpároljuk a répát és a hagymát. Kis idő múlva mehet hozzá a fokhagyma, valamint a pirospaprika és a só. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, akkor beledobjuk a babot, kicsit átkeverjük és felöntjük az alaplével.
Fedő alatt nagyjából 10-15 percig főzzük a levest, majd a felét egy turmixgépbe dobjuk és krémes állagúra turmixoljuk. Visszaöntjük és hozzákeverjük a fodros kelt. További 5 percig főzzük a levest, végül lehet is tálalni. Érdemes egy kis chilivel vagy parmezán sajttal megszórni tálalás előtt.