Hozzávalók:
4 db tojás
80 g kristálycukor
120 g búzaliszt
só
450 g margarin
180 g porcukor
72 g kakaópor
200 ml 2,8%-os tej
100 g kristálycukor
25 g kukoricakeményítő
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a piskótát. Ehhez a tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjéket kezdjük el felverni a csipet sóval. Apránként adagoljuk hozzá a 80 g kristálycukrot és verjük kemény habbá. Ehhez a habhoz lassan keverjük hozzá a felvert tojássárgákat, majd ezt követően a lisztet is.
Egy lapos tepsibe tegyünk sütőpapírt és kenjük rá négyszögletesen a krémet. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt szép barnára sül. Ha megsült, egy nyújtófával picit nyújtsuk át, hogy szép egyenletes legyen a piskóta. Egy másik sütőpapírra tegyük át a piskótát és vele együtt tekerjük fel.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez a kristálycukrot keverjük össze a keményítővel, majd egy lábosban keverjük össze a hideg tejjel. Tűzhely fölött, közepes lángon pudingot készítünk belőle és hagyjuk kihűlni. Ha ez is kihált már, akkor a margarint keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a kakaóport.
Ezt követően mehet bele a pudingos krém is és az egészet alaposan összedolgozzuk. A piskótát kiterítjük, megkenjük a krémmel és tekerjük fel. Tegyük a hűtőbe egy órára, végül a külsejét is kenjük be a csokis krémmel.