30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Falafel házilag

2017. június 28.
10.5311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A török büfék egyik kedvelt étele a falafel, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk. A falafel egy húsmentes étel, aminek az alapja a csicseriborsó. Humusz helyett ilyet is készíthetsz most már otthon.
 


Hozzávalók:
250 g csicseriborsó
1 fej lila hagyma
1/4 bögre petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
2 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál só, bors
1 bögre zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Érdemes csicseriborsóból konzervet venni, hiszen ez már be van áztatva és azonnal felhasználható. Csepegtessük le és tegyük egy aprítógépbe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket. Addig aprítjuk a gépben, míg összeáll az egész.

A masszát ezután egy tálba tesszük és belekeverjük a zsemlemorzsát. Néhány órára hűtőbe tesszük. Ezután kisebb golyókat formázunk, majd egy serpenyőben, forró olajban 2-3 perc alatt kisütjük a golyókat. Pitával és friss salátával fogyasztjuk.
3 hozzászólás

Enci

8 éve, 7 hónapja és 16 napja

Nem ettem még ilyet.

válasz erre

Tekla

8 éve, 7 hónapja és 16 napja

Szerintem nem rossz, főleg ha jól van fűszerezve. Ízlés kérdése.

válasz erre

monyó

8 éve, 7 hónapja és 16 napja

Nekem a falafel nem ízlik, inkább gyros.

válasz erre