27 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Fahéjas-áfonyás gyümölcskenyér

2017. december 22.
2.0780
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A klasszikus karácsonyi menüben általában szerepel a gyümölcskenyér is, melyet rengeteg féle képen el lehet készíteni. Ma megmutatjuk, hogy készítheted el, a fahéjas-áfonyás változatot.


Hozzávalók:
4 db tojás
5-10 g sztívia
1/2 tasak sütőpor
200 g liszt
1/2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál citromlé
300 g szárított almakarika
100 g szárított tőzegáfonya

Elkészítés:
A tojásokat verjük habosra az édesítővel, majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet. Érdemes szitálni, hiszen így sokkal könnyedebb lesz a tészta és biztosan nem lesz csomós. Az összekevert tésztához adjuk a citromlevet és a fahéjat.

Az almát kisebb darabokra vágjuk, míg a nagyobb áfonyákat is vágjuk félbe és keverjük a tésztába őket. Egy sütőpapírral kibélelt formába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

Gizus

8 éve, 1 hónapja és 4 napja

Minden évben sütök gyümölcskenyeret bár én a klasszikusat.

válasz erre

Minoni

8 éve, 1 hónapja és 5 napja

Az áfonyát nagyon bírom.

válasz erre

mokus84

8 éve, 1 hónapja és 5 napja

Erre már nincs időm, de elmentem a receptet.

válasz erre