10 °C
borús égbolt
2025. május 12., hétfő
Pongrác

Fahéjas pirított tökmag

2017. január 11.
6.2211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha Te is sok tököt eszel, akkor ezt a receptet muszáj lesz kipróbálnod. A tökben található magokat a legtöbben kidobják, pedig nagyon ízletes nassolni való készülhet belőle, ráadásul sokkal egészségesebb, mintha cukorkát vagy chipset nassolnánk a tévé előtt.


Hozzávalók:
2 csésze szárított tökmag
2 evőkanál vaj
2 evőkanál nyírfacukros fahéj
csipet só

Elkészítés:
A tökmagot szedjük ki a tökből, mossuk át alaposan, majd egy tepsire tegyük rá és hagyjuk teljesen megszáradni, majd egy üvegbe vagy bármilyen zárható edénybe sokáig lehet tárolni. A recepthez nem kell sok tökmag, így egy tálba szórjunk két csészével, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, a fahéjat és a csipet sót. Alaposan keverjük össze az egészet.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tökmagkeveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és elegyengetjük. Betesszük a sütőbe 25 percre, hogy a magok szépen megpiruljanak. Végül kihűlve tálaljuk.
3 hozzászólás

kalifa

9 éve, 17 napja

Ezt ki kell próbálnom. mosolygó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

9 éve, 18 napja

Wow de jó ötlet! meglepett smiley

válasz erre

blondi

9 éve, 18 napja

Hát olyan már volt, hogy simán kisütöttem a tökmagot, de fahéjasan még soha.

válasz erre