25 °C
erős felhőzet
2025. április 30., szerda
Katalin, Kitti

Fahéjas párolt alma

2018. január 13.
5.2331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Diéta alatt sem kell teljesen lemondani a finom falatokról, csupán megfelelő alapanyagokból kell elkészíteni. Ma megmutatjuk hogyan készíthetsz fahéjas párolt almát, melyet önmagában is lehet enni, de palacsintához vagy zabpehelyhez is tökéletes.


Hozzávalók:
2-3 szem alma
1-2 kiskanál xilites fahéj
1 db citrom leve

Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházukat, majd vágjuk tetszés szerint szeletekre vagy kockákra. Ezután azonnal locsoljuk meg őket citromlével nehogy bebarnuljanak. Egy serpenyőbe szórjuk bele az almákat és közepes lángon kezdjük el párolni őket.

Ha egy kis levet eresztettek és kezdenek puhulni, akkor szórjuk meg a xilites fahéjjal és keverjük össze. Néhány perc után már tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

Sandy

7 éve, 11 hónapja és 3 napja

Szuper jo. mosolygó smiley

válasz erre

eperjam

7 éve, 11 hónapja és 3 napja

Tényleg sok mindenhez lehet enni.

válasz erre

regeena

7 éve, 11 hónapja és 4 napja

Én a cukrot külön szoktam hozzáadni.

válasz erre