Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, szuper péksütemény, melyet akár reggelire is lehet fogyasztani önmagában, vagy egy kis vajjal, lekvárral. Az ünnepekre tökéletes választás.
Hozzávalók:
2 csésze kristálycukor
4 csésze liszt
2 evőkanál sütőpor
1 teáskanál só
2 db tojás
2 csésze tej
2/3 csésze olaj
1 evőkanál fahéj + 1 teáskanál
2/3 csésze kristálycukor szóráshoz
Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban keverjük habosra a tojásokat, a tejet és az olajat. Ezután a száraz hozzávalókat adagonként keverjük bele. A fahéjat és a cukrot keverjük össze. Egy kenyérformába tegyük bele a masszát és a cukros fahéj egy részét szórjuk bele és egy késsel keverjük el. Végül a maradékkal szórjuk meg a kenyér tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig süssük. Érdemes tűpróbával megnézni, hogy megsült-e rendesen a kenyér. Kihűlve lehet is tálalni.