Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető kalács recept, amit egy kis fahéjjal dobunk fel. Húsvétra tökéletes desszertnek. Megkenhetjük egy kis vajjal is vagy vanília krémmel, de önmagában is nagyon finom.
Hozzávalók:
600 g liszt
150 g vaj
100 g cukor
3,5 dl tej
30 g élesztő
3 db tojássárgája
150 g vaj
100 g cukor
40 g fahéj
Elkészítés:
A langyos tejbe tegyünk egy kiskanál cukrot, valamint morzsoljuk bele az élesztőt. 10 percig pihentetjük, amíg felfut az élesztő. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a tojássárgákat, a vajat és a maradék cukrot. Dolgozzuk össze a felfutott élesztővel és dagasszunk egy kissé lágy tésztát belőle. Ezt követően meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Közben a töltelékhez a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a cukrot és a fahéjat, majd a hűtőbe tesszük.
Ha megkelt a tészta, akkor nyújtsuk téglalap alakúra, körülbelül 1 cm vastagon. Kenjük meg a fahéjas töltelékkel a tetejét, majd óvatosan tekerjük fel. Vágjuk félbe a feltekert tésztát és fonjuk össze. Tegyük egy tálba, majd hagyjuk pihenni 30 percet. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.