Hozzávalók:
600 g liszt
150 g vaj
100 g cukor
3,5 dl tej
30 g élesztő
3 db tojássárgája
150 g vaj
100 g cukor
40 g fahéj
Elkészítés:
A langyos tejbe tegyünk egy kiskanál cukrot, valamint morzsoljuk bele az élesztőt. 10 percig pihentetjük, amíg felfut az élesztő. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a tojássárgákat, a vajat és a maradék cukrot. Dolgozzuk össze a felfutott élesztővel és dagasszunk egy kissé lágy tésztát belőle. Ezt követően meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Közben a töltelékhez a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a cukrot és a fahéjat, majd a hűtőbe tesszük.
Ha megkelt a tészta, akkor nyújtsuk téglalap alakúra, körülbelül 1 cm vastagon. Kenjük meg a fahéjas töltelékkel a tetejét, majd óvatosan tekerjük fel. Vágjuk félbe a feltekert tésztát és fonjuk össze. Tegyük egy tálba, majd hagyjuk pihenni 30 percet. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.