-1 °C
tiszta égbolt
2025. február 18., kedd
Bernadett

Fahéjas fánk

2015. február 10.
2.3891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt a farsangi szezon, ezért mai receptünk nem lehet más, mint egy finom fánk. Elkészítése egyszerű és nagyon ízletes.


Hozzávalók:
#soro#l20 dkg liszt
4 dkg Graham-liszt
3,5 kiskanál őrölt fahéj
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál só
2 evőkanál vaj
30 dkg cukor
2 db tojássárgája
1 kiskanál vaníliakivonat
0,6 dl cider üdítő
0,6 dl kefir
bő olaj

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A vajat 100 g cukorral habosra keverjük, hozzávegyítjük a tojássárgáját, a vanília kivonatot, a cidert és a kefírt, majd a lisztes keverékkel is összedolgozzuk.

Az olajat hevítsük fel és kisebb korongokat formázunk a tésztából, majd kisütjük. Végül megszórjuk porcukorral.
5 hozzászólás

eperjam

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

szuper recept mosolygó smiley tetszik

válasz erre

Gucci

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Ahhh de jó lehet, kár hogy hizlal

válasz erre

bonita

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Biztos finom lehet. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Jaj ilyen jó finomságokat ne osszatok meg velünk mert menten felfalom a képernyőt. röhögő smiley

válasz erre

csillucs

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Nyam Nyam mosolygó smiley

válasz erre