30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Fahéjas fánk

2015. február 10.
2.4073
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt a farsangi szezon, ezért mai receptünk nem lehet más, mint egy finom fánk. Elkészítése egyszerű és nagyon ízletes.


Hozzávalók:
#soro#l20 dkg liszt
4 dkg Graham-liszt
3,5 kiskanál őrölt fahéj
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál só
2 evőkanál vaj
30 dkg cukor
2 db tojássárgája
1 kiskanál vaníliakivonat
0,6 dl cider üdítő
0,6 dl kefir
bő olaj

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A vajat 100 g cukorral habosra keverjük, hozzávegyítjük a tojássárgáját, a vanília kivonatot, a cidert és a kefírt, majd a lisztes keverékkel is összedolgozzuk.

Az olajat hevítsük fel és kisebb korongokat formázunk a tésztából, majd kisütjük. Végül megszórjuk porcukorral.
5 hozzászólás

eperjam

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

szuper recept mosolygó smiley tetszik

válasz erre

Gucci

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

Ahhh de jó lehet, kár hogy hizlal

válasz erre

bonita

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Biztos finom lehet. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Jaj ilyen jó finomságokat ne osszatok meg velünk mert menten felfalom a képernyőt. röhögő smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nyam Nyam mosolygó smiley

válasz erre