Hozzávalók:
150 g finomliszt
125 g vaj
2,5 dl víz
20 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás
100 g cukor
1 kávéskanál fahéj
olaj
Elkészítés:
A vajat tegyük egy lábosba a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval együtt, majd közepes lángon . melegítsük fel. Ha megolvadt a vaj, akkor mehet bele a liszt, amit egy fakanál segítségével gyors mozdulatokkal keverjük el. Addig kevergessük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezt követően levesszük a tűzhelyről és pihentetjük 5 percig.
Ha hűlt egy picit, akkor egyenként keverjük bele a tojásokat és már össze is állt a tészta. Az olajat melegítsük fel, és a tésztát nyomjuk ki egy habzsákon keresztül a forró olajba. Süssük meg a fánkokat, végül pedig hempergessük bele cukros-fahéjas keverékbe.