30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Ezért nem tudjuk abbahagyni a csipsz evést

2015. február 27.
2.3491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
Igazából ez egy nagyon érdekes jelenség. A kutatók megállapították, hogy a szánkban egy kisebb hangrobbanás történik.
 


Biztos mindenki evett már életében csipszet, aki pedig egészséges étkezett világ életében, az sárgarépát. Azon viszont biztosan nem sokan gondolkodtak, hogy miért roppannak akkorát a falatok. Nos, a válasz igazán érdekes: ugyanaz történik ilyenkor a szánkban, mint amikor a vadászrepülők felgyorsulnak 1236km/h sebességre.

A mechanizmus igazából az, hogy egy olyan anyagról van szó, amely egy ideig ellenáll, majd pontosan ilyen gyorsasággal reped meg. A roppanást, mint hangot pedig az evolúció során a frissességhez, ezáltal az egészséghez kapcsoljuk. Ezzel meg is magyarázható, hogy azért nem bírjuk abbahagyni a csipsz fogyasztását, mert az agyunk úgy véli, hogy egészséges, amit éppen eszünk.
3 hozzászólás

kpal

11 éve, 2 hónapja

Akkor valami hasonló van a gyorséttermi kajával is . Az se egészséges.

válasz erre

baboka

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Tényleg nehéz abbahagyni, de nem kell elkezdeni. mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Te jó ég micsoda hasonlat! meglepett smiley

válasz erre