29 °C
tiszta égbolt
2024. június 22., szombat
Paulina

Ezért érdemes jobb minőségű napszemüveget vásárolnunk!

2019. augusztus 25.
6.1431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
Rengeteg pénzt költünk arra, hogy különféle kiegészítőkkel, kalapokkal, krémekkel és egyebekkel gondoskodjunk testünk UV-védelméről, azonban a napszemüvegek kapcsán valamiért sokaknak még mindig nem lényeges ez a szempont. Márpedig manapság a divatos öltözködés részét képezi - nem csak nyáron - egy csinos napszemüveg, amivel a legnagyobb baj, hogy sokaknál valóban csak egy trendi kiegészítő az egész, márpedig egykoron éppen azért találták ki őket, hogy hozzájáruljanak látásunk védelméhez, merthogy a káros UV-sugarak nemcsak a bőrünknek, hanem a szemünknek is árthatnak.


Miért fontos a szemünk UV védelme?

Sokan azzal védekeznek ebben a kérdésben, hogy régen se voltak napszemüvegek, mégsem károsodott annyira az emberek szeme, mint azt sokan állítják manapság. Ebben a dologban csak egyetlen dolog sántít, mégpedig az, hogy régen az ózonlyuk sem volt akkora, mint most, vagyis sokkal több káros sugárzás tud eljutni a Földre, mint pár évtizeddel ezelőtt, ami már rövidtávon is komoly problémákat okozhat a látásunknak. Miként?

Divatos és védelmet is nyújt a Miu Miu napszemüveg

Divatos és védelmet is nyújt a Miu Miu napszemüveg


Az UV sugarak egy jelentős részét ugyan a szem szaruhártyája megszűri, de a túl sok, vagy túl magas UV sugárzás ellen ez a természetes védekező réteg is tehetetlen már. Magyarul ez annyit jelent, hogy nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy a szaruhártyához a lehető legkevesebb UV sugár érjen el - hiszen így csökkenthető a látásromlás valószínűsége, a különféle gyulladások és a szürke hályog kialakulása is -, mindezt pedig csak egy jó minőségű napszemüveggel valósíthatjuk meg.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a napszemüveg választásakor?

Ha nem tartózkodunk a napon kritikus időszakokban, sőt sapkával próbálunk meg védekezni a sugárzás ellen, akkor is elengedhetetlen fontosságú egy megfelelő napszemüveg, hiszen a szemnek csak ezzel nyújthatunk megfelelő védelmet az év 365 napján. Hogy a legjobb hatást érjük el vele, rendkívül lényeges megfelelő napszemüveget választanunk, amihez érdemes figyelembe vennünk néhány lényeges alapszabályt.

A cicás napszemüvegek még mindig divatosak

A cicás napszemüvegek még mindig divatosak


Bár értelemszerűen az is lényeges, hogy jól nézzen ki, de ennél sokkal fontosabb a megfelelő lencse. A 100 százalékos UV védelmet ígérő szemüvegek ugyanis legalább UV 400-as jelzéssel ellátott lencsével rendelkeznek, ami garantálja a teljes protekciót, már amennyiben olyan formát választunk, ami teljesen passzol az arcformánkhoz, hiszen ezzel kiszűrhetjük, hogy a széleken behatoljon a napsugárzás.

A számok és a formák azonban alapvetően nem mindig elegendőek a jó választáshoz. Sokan az ár alapján döntenek, miszerint a drága mindig jobb is, ami nem feltétlenül igaz minden esetben, hiszen egy olcsó szemüvegben is lehet UV szűrő, azonban egy drágább modell nyilvánvalóan masszívabb kerettel rendelkezik, hovatovább kevésbé lesz sérülékeny a lencséje, ami ugyebár az UV védelmet is csorbítja. A nagy divatházak és márkák nem csak különleges és trendi napszemüvegeket gyártanak, de minőségük is kiváló, így biztosan megvédheted a szemedet.

Már az Oakley is készít hölgyek számára trendi napszemüvegeket

Már az Oakley is készít hölgyek számára trendi napszemüvegeket


Fontos, hogy az UV védelem nemcsak a felnőttek számára nagyon fontos, hanem természetesen a gyerekeknél is! Sőt, esetükben még talán lényegesebb, hiszen szaruhártyájuk sérülékenyebb, kevésbé hatékony a sugárzás megszűrésében, így a számukra választott napszemüvegekkel szintén fontos alaposabban eljárni a választáskor. A Ray-Ban márka például kicsik számára is készít divatos, minőségi napszemüvegeket.
1 hozzászólás

Gucci

5 éve, 2 hónapja és 25 napja

Nekem egy gyönyörű Ray-Ban szemüvegen van és egy Vogue mosolygó smiley mindkettőt imádom és kb egész évben használom őket. Nem bírom az erős napfényt.

válasz erre