Hozzávalók:
300 g színes kagylótészta (lehet bármi más is)
250 g piros koktélparadicsom
250 g sárga koktélparadicsom
egy marék zöld olívabogyó
metélőhagyma
friss bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
fél kígyóuborka
2 evőkanál fehérborecet
7-8 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben. A vízbe tegyük bele a fokhagyma gerezdeket is és együtt főzzük meg. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le és hagyjuk kihűlni. A fokhagymát tegyük félre.
A paradicsomokat vágjuk félbe, ha túl nagyok, akkor negyedekre, míg az olívabogyót vágjuk félbe. A bazsalikomot és a metélőhagymát apróra, az uborkát kockákra vágjuk. Ezt követően elkészítjük a dresszinget. Ehhez az olívaolajat keverjük össze a fehérborecettel és adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, majd sóval és borssal ízesítsünk.
Végül keverjük a tésztához a zöldségeket, szórjuk meg a bazsalikommal és a metélőhagymával, majd locsoljuk meg a dresszinggel. Magában is fogyaszthatjuk, de húsok mellé is tökéletes.