30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Ezersziget salátaöntet

2016. július 12.
2.9831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron sokkal több salátát fogyasztunk, így ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz otthon ínycsiklandóan finom salátaöntetet. A bolti öntetek általában tartósítószert és adalékanyagokat tartalmaznak, de az otthon készítettek sokkal finomabbak, és tudjuk pontosan mi is van benne.
 


Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
1 db tojássárgája
30 g Dijoni mustár
150 ml étolaj
50 ml olívaolaj
45 g ketchup
1 mokkáskanál Tabasco
bors
fél narancs leve
fél citrom leve
2 teáskanál Worcester szósz
50 g csemege uborka
50 ml 30%-os habtejszín

Elkészítés:
A fokhagymát zúzzuk össze és egy kissé aprítsuk össze. Egy tálban keverjük simára a tojássárgáját a mustárral, majd mindkét olajat folyamatos keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk. Ehhez jön a ketchup és a fokhagyma, majd ismét keverés.

Ízesítsünk borssal és Tabascoval, majd adjuk hozzá a narancs és a citrom levét. Jól összekeverve adjuk hozzá a Wrocester szószt és egy kis lyukú reszelőn az uborkát. Végül a tejszínnel sűrítjük be az öntetet.
3 hozzászólás

leoni

9 éve, 8 hónapja és 3 napja

Jó sok minden kell hozzá.

válasz erre

Linda

9 éve, 8 hónapja és 3 napja

Ezersziget az egyik kedvencem. mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

9 éve, 8 hónapja és 3 napja

Na most már tudok én is öntetet csinálni. röhögő smiley

válasz erre