Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
1 db tojássárgája
30 g Dijoni mustár
150 ml étolaj
50 ml olívaolaj
45 g ketchup
1 mokkáskanál Tabasco
bors
fél narancs leve
fél citrom leve
2 teáskanál Worcester szósz
50 g csemege uborka
50 ml 30%-os habtejszín
Elkészítés:
A fokhagymát zúzzuk össze és egy kissé aprítsuk össze. Egy tálban keverjük simára a tojássárgáját a mustárral, majd mindkét olajat folyamatos keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk. Ehhez jön a ketchup és a fokhagyma, majd ismét keverés.
Ízesítsünk borssal és Tabascoval, majd adjuk hozzá a narancs és a citrom levét. Jól összekeverve adjuk hozzá a Wrocester szószt és egy kis lyukú reszelőn az uborkát. Végül a tejszínnel sűrítjük be az öntetet.