Áfonya
Az áfonya egy igazi superfood, mely elképesztően sok antioxidánst tartalmaz, így a tipikus "mindenre is jó" alapanyag, mely bizony-bizony a stressz mértékét is képesek lecsökkenteni. Rendkívül magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ezáltal képes megerősíteni immunrendszerünket, megacélozni bármilyen támadással szemben, így akár a stressz kapcsán is, hiszen egy egészséges szervezetet fizikailag nehezebben gyűr le az állandó idegeskedés.
A zabkása ideális reggelinek és vacsorának egyaránt, hiszen rengeteg rostot tartalmaz, ezáltal úgy tud eltelíteni minket, hogy egyáltalán nem tartalmaz sok kalóriát, hovatovább ingadozik tőle a vércukrunk sem, ami kifejezetten lényeges a stresszes időszakokban, amikor hajlamosabbak vagyunk a vérnyomás-problémákra. Érdemes egy nagy adag zabkkásával indítani a napunkat, amivel nemcsak a nassolást és a cukorbevitelt szoríthatjuk vissza, de mindemellett még a kedvünket is javíthatjuk vele.
Étcsokoládé
Míg a tejcsokoládé édesség, az étcsokoládé kifejezetten hasznos tápláléknak minősül, ezáltal az egészséges táplálkozás egyik alapvető eleme. Egyáltalán nem elhanyagolható tulajdonsága, hogy elősegíti a boldogsághormonok termelését, aminek jóvoltából könnyebben szembeszállunk a stresszel. Található benne rengeteg antioxidáns, tehát a stresszes napokon bátran fogyasszunk belőle akár nagyobb mennyiségben is, noha ez nem azt jelenti, hogy táblaszám fogyasszuk, pár kocka azonban bátran csússzon le ilyenkor.
A dió az egyik legfontosabb idegnyugtató mind közül. A stresszes időszakokban kifejezetten hatékony nassolni való, melyben rengeteg az omega-3 zsírsav, ami képes csökkenteni a depresszió kialakulásának esélyét. Ezen felül rengeteg esszenciális aminosavat is találhatunk benne, ezáltal önmagában, salátában vagy valamilyen egészséges péksüteményben egyaránt hatásos megoldás. Naponta egy marékkal érdemes lehet enni!
Zöldleveles zöldségfélék
A magas cukortartalmú ételek kifejezetten rossz hatást gyakorolnak a szervezetünkben lakozó stressz mértékére. Éppen emiatt törekedjünk ilyenkor arra, hogy kíméljük a gyomrunkat. Ebből a célból a zöldleveles zöldségfélék a legideálisabbak, hiszen szinte egyáltalán nem tartalmaznak semmiféle kalóriát, de megannyi értékes tápanyagot, így például folsavat találhatunk benne, ami a stressz ellen kifejezetten hatásos lehet.