9 °C
erős felhőzet
2024. április 21., vasárnap
Konrád

Ezekkel a praktikákkal 100%-osan eltűntetheted az eperlábad

2022. május 21.
57.5091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Közeledik a forróság és ezzel együtt jóval több ruha is lekerül rólunk, így tulajdonképpen némi bőrfelület sokkal inkább látvatóvá válik a hétköznapokban is, mint a hidegebb hónapokban. A nyári szezonban a legtöbben nemcsak a striáktól és az úszógumitól érzünk némi szorongást, hanem az általában az eperláb jelenség miatt is. Az eperláb tulajdonképpen egy olyan bőrprobléma, amit leginkább a látványa, illetve a tapintása miatt utálunk. Nagyon sokan hajlamosak rá, ám számos trükkel, praktikával egészen jól kezelhető, akár teljesen el is tűntethető. A következőkben jó néhány tippet osztunk meg, amivel érdemes próbálkozni, ha érint minket ez a probléma.


A kémiai hámlasztás és a retinol

A probléma forrása az érdes bőr, illetve az eperláb keratosis pilaris mellékhatása is lehet. A legtöbbször a kifejezetten világosabb, érzékenyebb bőrrel rendelkezőket érinti és nem ritka a vörös foltok megjelenése sem. A bőrápolási nagyágyúk mellett kell ilyenkor dönteni, mint a retinol vagy éppen egy nagyon jó minőségű kémiai hámlasztó. Ámbár a tűző napsugarak miatt nyáron és késő tavasszal az enzimes peeling is a jóbarátunk tud lenni. A lényeg, hogy kenekedjünk és a kezelt területet nagyon védjük a Nap káros sugaraitól, , mert ronthat a már fennálló állapoton is.

Ezekkel a praktikákkal 100%-osan eltűntetheted az eperlábad - 2. kép

Borotvával vagy lézerrel szőrtelenítsünk!

A legfőbb cél a prevenció, így ha van erre hajlamunk, akkor még inkább figyeljünk oda, hogy milyen szőrtelenítési módot alkalmazunk. Nem feltétlenül jó túlságosan gyepálni a szőrt, ugyanis a szőrbenövések is nagyom sok gondot tudnak okozni. A borotva azért is jó, mert gyors és látványos, ámbár nem tartós. Egy lérezes csomag viszont 5x annyiba is kerülhet, mint elsőre gondolnánk. Az eperbőr elkerülése miatt hosszútávon a bőrbarátabb megoldásokra lesz szükség.

Ezekkel a praktikákkal 100%-osan eltűntetheted az eperlábad - 3. kép

A megfeleő hidratálás

Az érdes, piros pontszerű kis "lyukakat" a megfelelő hámlasztás mellett vissza is kell hidratálni, táplálni, hogy ne száradjon ki a lábfej. Éremes a folyamat kezdetén minden nap fürdés után kenekedni, amint jön a javulás látványos eredményekkel, úgy lehet csökkenteni a különféle testápolók túlzása vívő felrétegzését. Az ureával, panthenollal kiegészített rutin természetesen itt is viszonylag gyors megoldást nyújthat. Ám a lényeg, hogy legyünk türelmesek és ne 1-2 drága csodakrém megváltásának a megvásárlásával foglalkozzunk.

Ezekkel a praktikákkal 100%-osan eltűntetheted az eperlábad - 4. kép

Az eperláb problémája napsugár hatására rosszabbodhat is és jellemzően a nyári időszakban erősödik meg ez a probléma, főleg azoknál, akiknek érzékeny, pirosodásra hajlamos a bőrük vagy nagyon száraz.
1 hozzászólás

monyó

2 éve, 1 hónapja

Nem is tudtam, hogy ennek van neve. Eperlábról még sosem hallottam.

válasz erre