19 °C
tiszta égbolt
2024. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Ezek kellenek hozzá, ha komoly párkapcsolatot építenénk fel

2020. szeptember 20.
67.2251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Minden ember komoly és tartós párkapcsolatról áhítozik, méghozzá nem véletlenül, hiszen az élet értelme az, hogy megtaláljuk a párunkat, hogy családot alapítsunk, hogy a mindennapi nehézségek során legyen kire támaszkodnunk. Sokan azonban valamiért mégis gyakran találkoznak nehézségekkel, hiába szeretnének komoly kapcsolatot, mindig csak felsülnek, aminek az oka több tőről fakad, az alábbiakban pedig megpróbáltuk összegyűjteni a legfontosabbakat, melyek nem kizárt, hogy eddig számodra is akadályt jelentettek.


A bizalom a legfontosabb

Ha nincs bizalom, akkor egy párkapcsolatot el lehet felejteni. Sőt, minden emberi kapcsolat erre épül annak ellenére is, hogy manapság már nincs súlya az adott szónak és lassan mindent papíroznak az emberek. Egy közös életet tervező férfi és nő számára azonban elengedhetetlen, hogy a másikat úgy engedhessék el például bárhová, hogy ne kelljen azért aggódnia, hogy mit tesz a hátuk mögött. Nyilván a bizalom hamar megrendül, és ha adott már rá okot a másik, akkor talán túl nagy energiákat nem érdemes ölni abba a kapcsolatba.

Ezek kellenek hozzá, ha komoly párkapcsolatot építenénk fel - 2. kép

Mindkét félnek legyen szava

Egy párkapcsolat halálra van ítélve minden olyan esetben, ha az egyik fél rendszeresen elnyomja a másikat. Erre nemcsak a férfiak képesek, illetve hajlamosak, hanem természetesen a nők is, így mindkét félnek oda kell figyelnie rá, hovatovább kezelni és megoldani a problémát. Az elnyomás ugyanis azt jelenti, hogy valamelyik fél nem képes egész emberként élni vagy létezni, ami önismeretének romlásához vezethet, így előbb vagy utóbb, de a gátakat le akarja rombolni, kitörni a korlátok közül, ami nagy gondot okozhat.

Mindenben osztozni kell

Anyagi és nem anyagi javakban egyaránt, ez minden párkapcsolat alapja. Teljesen érthető, ha a párok saját kasszán vannak, az viszont már nem az, hogy csak az egyikük fizeti például a számlákat vagy vásárolja az ételeket a konyhára. A közös teherviselés lényeges, és ez lelkileg is igazán fontos, hiszen nem szabad, hogy csak az egyik hallgassa a másik panaszát, de ha neki van gondja, akkor nem tudja elmondani, ami bántja.

Ezek kellenek hozzá, ha komoly párkapcsolatot építenénk fel - 3. kép

A kommunikáció nagyon fontos

A kommunikáció mindennek az alapja, így természetesen a hosszútávú és egészséges párkapcsolat esetében is rendkívül lényeges dolog. Beszélgetni kell ahhoz, hogy megoldhassuk a problémáinkat, hogy egyáltalán tervezni tudjunk, hogy egyről a kettőre lépjünk. Ha már ott bajok vannak, hogy átbeszéljük például azt, hogy mi volt a munkahelyen, vagy mit csináljunk hétvégén, esetleg ezzel megoldjunk egy problémát, vagy köztünk feszülő ellentétet.

Legyen közös célotok

Talán nem nagy meglepetés, de közös cél nélkül egy párkapcsolat soha nem lehet komoly. Hogyan is lehetne az, ha te már gyermeket szeretnél, ő viszont csak évek múlva? Te mennél nyaralni, ő inkább a haverokkal menne horgászni, te rózsaszínben, ő feketében látja a világot... Ha nincs olyan közös dolog, amiben mindketten egyetértetek, amiért mindketten tesztek és harcoltok, akkor annak a párkapcsolatnak nincs jövője.
nincs még hozzászólás