Hozzávalók:
1 csokor újhagyma
500 g burgonya
40 g vaj
csipet pirospaprika
5 dl zöldségleves-alaplé
só, bors
1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd vágjuk össze kisebb darabokra. A hagymát vágjuk karikákra, majd egy lábosban olvasszuk meg a vajat és kezdjük el párolni rajta a hagymát. Kis idő múlva mehet rá a burgonya is. Egy picit pirítsuk meg őket és csak ezt követően öntsük fel az alaplével az egészet. Főzzük közepes lángon addig, amíg megpuhul a burgonya.
A levet ne pótoljuk vissza, ugyanis így lesz sűrű és krémes. Vegyük le a tűzhelyről és egy botmixerrel pürésítsük. Ízesítsük a krémlevest és tegyük vissza a tűzhelyre. Mehet bele a tejszín. Még pár percig főzzük, majd sajttal megszórva tálaljuk.