23 °C
borús égbolt
2024. szeptember 10., kedd
Nikolett, Hunor

Extra krémes paradicsomszósz tésztákhoz

2018. március 21.
14.0241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Tény, hogy az egyik legkönnyebben elkészíthető étel, a tészta, amire elég egy kis paradicsomos szószt önteni és már kész is a finom ebéd vagy vacsora. De ne bolti paradicsomszószt használjunk, készítsünk egyszerű, de annál finomabb otthoni szószt.


Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
400 ml passzírozott paradicsom
1 teáskanál szárított oregánó
1 teákanál szárított bazsalikom
2 evőkanál mascarpone
só, bors
olaj

Elkészítés:
Kevés olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval, majd mehet bele a mascarpone is. Jól elkeverjük és alacsony lángon hagyjuk főni.

Közben érdemes kifőzni a tésztát is. És ha leszűrtük, akkor csak egyszerűen forgassuk bele a paradicsomos szószunkba. Ezután már lehet is tálalni.
3 hozzászólás

becky

7 éve, 12 napja

Ez a mascarpones szósz jól hangzik. Attól biztosan krémes lesz.

válasz erre

kalifa

7 éve, 13 napja

Érdekes h mascarpone is van benne.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 13 napja

Üvegben szoktam venni tészta szószt, pedig milyen egyszerű csinálni.

válasz erre