21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Étrendmódosítás segíthet a terhességgel kialakult cukorbetegségen

2013. december 15.
2.0451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nagymértékben lecsökkenthető a terhesség alatt és után kialakuló kettes típusú cukorbetegség kockázata abban ez esetben, ha a veszélyeztetett nők a terhesség alatt vagy a szülést követően egészségesen táplálkoznak.


A tengerentúlon megszületett tanulmány szerint az Egyesült Államokban a terhes nők öt százalékánál alakul ki a várandóság alatt magas vércukorszint, amit hivatalosan gesztációs diabétesznek neveznek. Ez a problematika magában hordozza a kettes típusú cukorbetegség kockázatát is, így minden esetben szükséges a külső beavatkozás, ami tudósok szerint nem csak gyógyszerekkel, hanem egy alapos étrendmódosítással is kivitelezhető.

Habár a megelőzéssel kapcsolatban nem születtek konkrét eredmények, de a kutatás szerint alaposan visszaesett a betegségre való későbbi hajlam esélye azoknál a nőknél, akik egészségesen kezdtek el táplálkozni, különösen odafigyelve a zöldségek és gyümölcsök fogyasztására, valamint a fehér húsokra.

Az eredmények azt mutatták, hogy megközelítőleg felére csökkent a cukorbetegség kialakulásának lehetősége azoknál a szülés utáni nőknél, akik odafigyeltek arra, hogy mit ettek. A kutatás vezetője szerint ezzel nem csak közvetlenül a szülés után, hanem a későbbiekben is megakadályozzák a páciensek, hogy kialakuljon bennük a kettes típusú diabétesz, így nem csak átmenetileg, hanem hosszú távra is gondolnak azok a nők, akik étrendmódosításra adják a fejüket.
5 hozzászólás

Hampster

11 éve, 6 hónapja és 9 napja

Már minden káros sajnos...szomorú smiley

válasz erre

monyó

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Ha már ilyeneken kell gondolkodni akkor baj van...

válasz erre

Enci

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Ez nagyon érdekes! Nem is gondoltam volna, hogy a terhesség alatt is cukorbetegség kialakulhat

válasz erre

krisztike

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Ijesztő adatok!

válasz erre

Móni

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Ment a cikkgyűjteményembe!mosolygó smiley

válasz erre