5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Ételek és italok, melyektől ráncosodhatsz

2021. február 14.
78.7941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Köztudott, hogy vannak olyan ételek és italok, melyek ránctalanító, mondhatni fiatalító, de legalábbis bőrfeszesítő hatással rendelkeznek. Csakhogy ez a tudnivaló, illetve folyamat természetesen oda-vissza jellemző, ezáltal léteznek olyan ételek és italok is, melyek sajnos elősegítik a ráncosodás folyamatát. Mivel sokan közületek gyakran napi szinten eszik ezeket, ezért úgy gondoltuk, hogy összegyűjtjük a legfontosabbakat az örök fiatalság reményében.


Energiaital

Az energiatial korunk egyik legnépszerűbb legális drogja, melyet nagyon sok fiatal fogyaszt úgy, hogy egyáltalán nem kellene nekik, de nemcsak azért, mert a szervezetben rendkívül sok negatív hatást indíthat el, hanem azért is, mert a testünket kívülről is negatívan befolyásolhatja. Példának okáért a sok ránc kialakulását is előidézi, ha rengeteget iszunk belőle, mert a rengeteg cukor és koffein ilyen negatív hatást gyakorol a bőrre, dehidratálja az egész testet, kivonja belőle a nedvességet, miközben a folyamat a kollagén termelésére is rossz hatást gyakorol.


Sült krumpli

A sült krumpli és minden egyes olajban kisütött étel is a ráncosodás melegágyának tekinthetők. Azon túl, hogy ezek a finomságok rendkívül egészségtelenek, nagyon sok koleszterint tartalmaznak, miközben a daganatos megbetegedések kockázatát egyaránt növelik. Ha pedig a belsőt rombolják, és gyulladásos folyamatokat indítanak útnak, akkor az természetesen a külsőnkön is meglátszik majd. A bőr sajnos a belső gyulladás hatására dehidratálttá válik, ezáltal ráncosodni kezd, sőt foltok is megjelenhetnek rajta.

Puffasztott rizs

Sokan kedvelik a puffasztott rizs-szeleteket, mert fogyókúrás nasiként vannak feltüntetve, ami valamilyen szinten igaz is, de a legtöbb ilyen szeletnek rendkívül magas a glikémiás indexe, ami azért baj, mert ez bizony megnöveli a szervezeten belül a vércukor szintjét. Ez azért probléma, mert ennek hatására a szervezetben megnövekszik az inzulintermelés mértéke, ami egyet jelent az ingadozó vércukorszint kialakulásával, mely később a ráncok megjelenésének a valószínűségét is megemeli.


Tésztafélék

A tésztafélék és úgy általánosságban a finomlisztből, a finomított szénhidrátokból készült ételek kapcsán elmondható, hogy rendkívül rossz hatással vannak a bőrre, így például a narancsbőr kapcsán a legtöbb kellemetlenséget tudják előidézni. Mivel a bevitelt követően jelentős mértékben lassítják a szervezeten belül a kollagéntermelést, ezért amennyiben valaki nagy mennyiségű tésztát fogyaszt, annak sokkal ráncosabbá válik a bőre, mint normál esetben.

Joghurtok

Bár a natúr joghurt előnyös a szervezetre nézve, azonban az ízesített, rendkívül sok cukrot tartalmazó típusok egyáltalán nem tekinthetők egészségesnek, éppen ellenkezőleg. A magas cukortartalom miatt gyakorlatilag lenullázzák szervezetünkön belül a kollagén- és az elasztén termelését, ami azt eredményezi, hogy már a fiatalabb embereknél is ráncokat idézhet elő. Emiatt lényeges, hogy kerüljük a cukros gyümölcsjoghurtokat, és inkább a cukormentes natúr verziókat válasszuk a saját érdekünkben.
1 hozzászólás

regeena

4 éve, 1 hónapja és 21 napja

Imádom a joghurtokat, főleg a gyümölcsöst, de ezt olvasva eléggé elbizonytalanodtam. Azért remélem nem fogok nagyon öregedni.

válasz erre