34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Erre számíts, ha kisfiú után kislányod születik!

2018. február 07.
5.8131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Akinek úgy hozta az élet, hogy már az elsőszülött gyermeke is kislány lett, az sokszor el sem tudja képzelni, hogy milyen nehéz egy kisfiúval. Bár nyilván ez elég nagy általánosítás, hiszen vannak nagyon nyugodt fiúk és nagyon rossz lányok is, ellenben nagy általánosságban ennek inkább a fordítottja az igaz, éppen ezért főleg azok lepődnek meg, hogy mennyire mások a kislányok, amikor egy kisfiú után érkeznek a családba. Hogy mire számítsunk ilyen esetben? Ezt gyűjtöttük össze az alábbiakban félkomoly formában!


1. Talán még aludhatsz is!

Bár manapság a gyerekek többsége híresen rossz alvó - talán a felgyorsult és zajos világunk az oka, talán valami más, nem tudjuk -, de a kislányok még valamiért mindig nyugodtabbak ezen a téren, mint a fiúk. Nem mondjuk azt, hogy ők sem kelnek fel éjjel - pláne enni -, de a legtöbbször türelmesebben kivárják a sorukat, gyorsabban és könnyebben visszaalszanak, és napközben egyaránt egyszerűbben merülnek álomba.


2. Sikongatás három oktávval feljebb!


Sokan azt hiszik, hogy az újszülöttek hangja és viselkedése kapcsán nincsenek jelentős különbségek, de valójában nagyon is vannak, és ezt csak egy kisfiú után érezzük majd igazán. A kislányok ugyanis már kezdetben magasabb hangon, sikítósabban sírnak és nyögdécselnek, és bár igazi különbség majd csak később, a hisztikorszakban jelentkezik a leginkább, de hogy észre fogod venni, abba belenyugodhatsz.

3. Van egyáltalán baba ebben a lakásban?

Minden baba sokat sír a kezdeti időszakban, de mi tapasztalatból tudjuk mondani, hogy a kislányok ebből a szempontból is sokkal nyugodtabbak. Sírdogálnak, kiverik a dilit, ha szükségesnek vélik, de ha tele van a pocakjuk és nem zavarja őket semmi az alvásban, akkor biztosak lehetünk abban, hogy jól ellesznek, a figyelmüket könnyebb lekötni, mint a fiúkét, ezáltal tényleg elhangozhat néhány esetben a kérdés: van egyáltalán baba ebben a lakásban?

4. De fura, hogy nincs ott semmi...

Bár világszerte egyre több helyen kap hangot az őrület, miszerint agyilag defektes szülők nemtelenül nevelik a gyermekeiket, de ha valakinek van szeme - és persze esze -, az pláne fiúgyermek után igencsak meglepőnek tartja majd az első hetekben, hogy pelenkázás során nincs ott semmi, amire vigyázni kellene. Persze a szemközt pisilés veszélye ezzel még nem múlt el, szóval azért továbbra is csak óvatosan!


5. Minden csupa rózsaszín!


Szintén a nemi jellegből fakadó különbségek, hogy a fiúkat egészen kiskorban hajlamosak vagyunk sok kékbe öltöztetni, a lányokat pedig rengeteg rózsaszínbe. Ez főleg a kislányoknál azonban még jelentősebb szerepet kap, hiszen rövid hajacskájuk és kisbabás pofijuk miatt nehéz eldönteni, hogy kislányt vagy kisfiút látunk-e éppen, ezért a szülők gyakran ezzel hangsúlyozzák a nemet, ami lányok esetében azt jelenti, hogy minden csupa-csupa rózsaszín lesz. Hogy nálad biztos másképp alakul? Csak várd ki a végét!
2 hozzászólás

Babóca

6 éve, 11 hónapja és 23 napja

Ezek szerint a kislányok sokkal jobbak gyerekként mint a fiúk.

válasz erre

Minoni

6 éve, 11 hónapja és 24 napja

röhögő smiley Jó cikk. Úgy tűnik a cikk írója tapasztalat alapján írta ezt.

válasz erre